images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/01 website_maq so.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/02 website_maq nw-hoog.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/03 website_situ.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/04 website_gevel noord trap 1.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/05 website_gevel-west.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/06 website_gevel zuid trap 1.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/07 website_gevel-oost.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/08 website_dsn dwars.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/09 website_dsn langs.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/10 website_plgrond-plateau-1.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/11 website_plgrond-plateau 2.jpg
images/projecten/overig/veranda-barbistro-OudeGraansilo/12 website_foto-bestaand2.jpg

veranda bar-bistro ''Oude Graansilo''

Plaats: Groningen
Opdrachtgever: bar-bistro "Oude Graansilo"
Status: ontwerp

Een voormalige graansilo is omgebouwd tot een multifunctioneel bedrijfsgebouw met ruimte voor culturele activiteiten. Voor de bar-bistro op de bel-etage is een uitbreiding in de vorm van een serre ontworpen.

 

CONCEPT

De silo met zijn gesloten voorkomen staat als een bastion aan de rand van een plein met langslopend een recreatieve vaarroute. De serre is als een schakel gedacht tussen deze geslotenheid van de silo en de openbaarheid van het plein. De vloer van de serre is te zien als het laadplatform van de silo, losgehouden van het plein. Een ver overstekend horizontaal dak maakt de overbrugging tussen het gebouw en het plein. Visueel vormt het een horizon en functioneel definieert het de plaats voor het terras op het plein. Aansluitend langs het plein is een aanlegsteiger gedacht dat als een uitbreiding van het terras kan worden gebruikt.

De serre is met staal en glas, licht en transparant ontworpen en los gehouden van het niveau van het plein. In beeld is het zo ondergeschikt aan de silo waardoor daarvan het rigide karakter, de monumentaliteit en de symmetrie behouden blijft.